In my kitchen

Some things are so easy to make that you can’t imagine why you didn’t try it before. Like making chickennuggets. We’ve missed them since we turned glutenfree, but I’ve been thinking about making them myself for some time now. Last Friday I finally got my act together. It worked. It’s so easy. And it tastes great! Even my husband, who doesn’t really like chickennuggets, loved them, since these still have the taste and texture of real chicken.
Recipe? Well, it’s too easy actually, but I’ll try to explain what I did.

Cut up chickenbrest
Beat an egg and put the pieces of chicken in it
Mix breadcrumbs (I used this*) with spices to taste and cover the chicken with it
Fry in oil (I used a deepfryer), about 10-12 pieces at once. I did them 2 minutes first, and then all of them together for another minute.
Enjoy!

(*of course you can make these with normal breadcrumbs. It’s still additive free and you can use free range chicken)

2 thoughts on “In my kitchen

  1. Jeetje, we krijgen nog een glutenvrije straat zo! Ik ben ook glutenvrij bezig momenteel, hoewel niet helemaal vrijwillig. Je staat er versteld van wat er allemaal afvalt als je geen gluten meer eet. Heb jij al een goed recept voor brood, bij ons wil het nog niet helemaal lukken en het glutenvrije brood uit de winkel is echt niet te eten…Trouwens, morgen is er een interessante lunch/lezing voor je in Noordwijk over voeding(ik ga er ook heen):Ortho-lunch in Het Cultuurcafé woensdag 12 september>>Voeding is de basis van gezondheid. Zowel preventief als ter genezing >kunnen kwalen en ziekten met de juiste voeding aangepakt worden. Op >woensdag 12 september komt orthomoleculair voedingsdeskundige Birgit de >Heij naar Het Cultuurcafé. Tijdens een ortho-lunch om 12.30 uur vertelt >zij aan de hand van voorbeelden over haar boek 'De beste dokter staat in de keuken'. Er wordt niet alleen geproefd, ook legt zij uit hoe orthomoleculaire voeding staat voor lichaamsopbouwende voeding die de kwaliteit van het leven waarborgt. Niet alleen levert een orthomoleculair voedingspatroon meer energie op, je gaat er ook beter van slapen en je bouwt weerstand op. Nu de 'r' weer in de maand komt, is dat een goede voorbereiding de winter!>>Kom lunchen en ervaar hoe je een stap neemt om zelf verantwoording te >nemen voor je eigen gezondheid, je energie en de kwaliteit van je >leven. Toegang tot deze ortho-lunch is € 10,00 (inclusief zeer gezonde lunch). Vooraf reserveren. Aanvang 12.30 uur. Het Cultuurcafé is gelegen aan het Vuurtorenplein, recht tegenover de Vuurtoren in Noordwijk aan Zee.

    Like

  2. Ja, het valt niet mee. Wij zijn al een jaar of twee bezig en het blijft zoeken naar alternatieven. Maar we zien duidelijk verschil, niet alleen wat buikpijn en darmproblemen betreft, maar ook op andere gebieden.Op dit moment eten we Rustico brood van Schar, dat vinden wij het lekkerst. Een vriendinnetje van M., dat coeliakie heeft, eet dat ook het liefst. Zij adviseerde trouwens het brood in een plastic zakje even op te piepen in de magnetron, maar dat doen wij nooit.Ooit wil ik wel gaan bakken, maar dat valt ook niet mee (mijn eerste poging was niet echt een succes). Die lezing klinkt heel interessant, maar ik zit verschrikkelijk krap in mijn tijd (deadlines en een huis dat nog steeds overhoop ligt), dus ik denk dat ik beter niet kan gaan.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s